четвъртък, 14 септември 2017 г.

Картофени крокети на фурна





Хайде да не са картофени кюфтета, ами да пробваме нещо различно. Така се стигна и до тези крокети, подобни на кюфтета, но с малко добавки. Оказаха се много вкусни и лесни, най-важното никак не са мазни.

Продукти:

1,5 кг. картофи/ или 8-10 средни картофа/
200 гр сирене или по 100 сирене и кашкавал
200 гр. колбас по желание
2 яйца
олио, сол, черен пипер

За соса:

5-6 с.л. кисело мляко
2 с.л. майонеза
сол на вкус
1 ч.л. чесън на прах или 1 скилидка
копър на вкус

Приготвяне:

Картофите се сваряват и настъргват на едро. Сиренето и кашкавала също, а колбасът се нарязва на ситно. Добавят се и яйцата и всичко се обърква добре до еднородна смес.С мокри ръце се оформят правоъгълни или кръгли крокети, нареждат се върху намазнена хартия за печене и отново се поливат с тънка струйка олио или зехтин. Пекат се на 220 градуса до златисто.
За соса майонезата, млякото, солта, чесъна и копъра се разбиват добре. Топнете си в него крокети и се насладете на вкусно ястие.
Да ви е сладко!

3 коментара:

  1. Много лесни и бързи крокоти Траянче.Преди години много често правих подобна смес / без колбас /и запичах на фурна като гарнитура към ястие.Много бързо и лесно.А тези крокети са подходящи и като красива гарнитура към салата или месо, риба.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. С колбас май не съм пробвала, но веднъж правих едни с останало от печено пиле месо, ама ги оформих на кебапчета:). Много са готини твоите, Траянче. И идеята ми харесва, изглеждат много вкусно. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Добре дошли, Вашето мнение е ценно за мен! Така че не се колебайте да го споделите:)